Klasszikusok Újratöltve

zenés komédia
Rendező - Író: Gerner Csaba
Zene: Kovács Áron

Rövidített olvasmányok újrahasznosított papíron a könyvesboltok és nagy áruházláncok legolcsóbb könyvei között. Idáig hagytuk süllyedni a magyar irodalom legmeghatározóbb műveit. A kút mélyére. Ezért történhet, hogy a nevetéstől és a meghatottságtól egyszerre szökik könny a néző szemébe a Q – Klasszikus Újratöltve című zenés komédia láttán.

A zenés komédia talán nem is a  legpontosabb műfaji  meghatározás. Zenésnek zenés és mint már írtuk, kicsordul az ember könnye a nevetéstől, de komédiának nem mondanánk. Az előadás nem parodizálja a magyar irodalom klasszikusait és nem is az újrahasznosított, puhafedeles kiadványok kliséi szerint summázza.

Adott három figura, „a kiválasztottak”, akik arra tesznek kísérletet, hogy a magyar irodalom legismertebb műveit összefoglalják, és egy időkapszula segítségével megőrizzék azt a jövő nemzedékének. De hogyan teszi ezt egy grafikus segédasszisztens, egy anyagmozgató és egy sofőr?

Az egyfelvonásos darab minden egyes pillanata feltételezi a nézők műveltségét. Sőt be is vonja a közönséget. Nem egy tipikus színházi helyzetbe csöppenünk: egy céges rendezvényen vagyunk, a Kút Zrt. buliján. Így történhet, hogy a Halotti beszéd rapben, Toldi Miklós és Toldi György konfliktusa pedig egy talkshow-ban bontakozik ki.

Szereplők: Kovács Áron, Gerner Csaba, Bodor Géza

Képgaléria
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6© Minden jog fenntartva.