Király Linda

Király Linda több zenei díjat bezsebelt már, nemzetközileg is elismert énekesnő és dalszerző, akit lenyűgöző ötoktávos hangterjedelme miatt generációja egyik legerősebb hangjaként emlegetnek.

New Yorkban született magyar szülők gyermekeként, majd tizenhét éves korában Magyarországra költözött.

Azonnali sikert aratott a magyar zeneiparban Presser Gábor a Szerelem utolsó vérig című dalával, majd a nagy sikerű valóságshow, a Big Brother főcímdalát énekelte, mely két hét alatt dupla platinalemez lett.

A zeneipar legnagyobb művészeivel és producereivel dolgozott együtt, például Mousse T-vel, Rodney Jerkinsszel, Ryan Leslie-vel, Walter Affanasieff-fel, Pras Michel of the Fugees-zal, Diane Warrennel és Bob Sinclairrel. 2003-ban megjelent első albuma, mely a #1 címet kapta.

Linda elsőként a magyar zeneiparból kötött szerződést a Universal Records-al (USA) a Can’t Let Go című számával, mely a Billboardra is felkerült.

Megkapta az Andrew Lloyd Webber által írt Az Operaház fantomja főszerepét, Christine-t. 2008-ban duettet énekelt fel az amerikai R&B- és soulénekes Eric Benét-vel, a dal A legjobb R&B-album kategóriában Grammy-díjra jelölt Love & Life című Eric Benét-albumon jelent meg.

Linda nemcsak énekesnőként, de szerzőként is sikeres: számos előadónak írt már dalt, melyek közül a legismertebb a Bob Sinclar számára írt Groupie, melynek klipjét már több, mint hatmilliószor néztek meg a Youtube-on.

Jelenleg a New Season Produkciós Iroda egyik sikerprodukciójának az Anyatigrisek musicalnek főszereplője.

Linda műsorairól kérje kiajánónkat!


© Minden jog fenntartva.