Hungarikum előadások

ETALON
SZEMELVÉNYEK A MAGYAR LOVASKULTÚRA  GYÖNGYSZEMEIBŐL

A magyar nemzet lovas kultúrája évezredes gyökerekkel rendelkezik. A ló és a lovas, a természet és az ember kapcsolata, egymás kölcsönös tiszteletén alapul, hiszen őseink ajándékozták meg az emberiséget a ló megszelídítésének tudományával. 


Az „ETALON – Szemelvények a magyar lovaskultúra gyöngyszemeiből " című produkciója ezeknek a hagyományoknak állít méltó emléket. A szemelvények olyan több ezeréves történelmi lovas hagyományokat mutatnak be életképek formájában melyek a mai lovas produkciók műfajában eredetinek és újdonságnak számítanak. A csapatban szereplő művészek a szakterületük legjobbjai, akik az általuk gyakorolt területen ma a világszínvonalat képviselik!

Az Etalon csikós művészei óriási sikerrel szerepeltek a Salon du Cheval nevű rendezvényen Al Jadida-ban, Marokkóban, ahol Marokkói Királyi Család előtt mutathatták be tehetségüket. A lovas íjászok és lovas harcművészek számos Guinness rekord tulajdonosai. A szabadidomítók és díjlovasok a Magyar Érdemrend ezüst fokozat nyerték el 2013-ben. A művészek munkásságának a színvonalát jelzik azon hazai én nemzetközi elismerések, melyek a szakmában is egyedülállónak bizonyultak: Jászai Mari díj, Érdemes Művész, Köztársaság Csillagrendje, Fringe Award díj....

Az előadás során 60 percben 10-13 lovas művésszel és 5-7 lóval a látogatók átélhetik a pusztában vágtázó csikósok, a nyeregből sólyommal vadászó lovas solymászok és nomád íjfeszítő elejink harci élményeit. Az előadásban szereplő lovasok a lovak által beszélt nyelvet az Equus-t gyakorolják a felkészülés alatt. A szemelvények elődeink szellemiségére támaszkodva egyedülálló stílusban mutatják be a lovak intelligenciáját, szépségét, eleganciáját, melyet páratlan és lélegzetelállító módon elegyítenek a tűz kirobbanó erejével és égető szenvedélyével.

Etalon bővebben...

 

 

Képgaléria
nanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb képnanoweb kép© Minden jog fenntartva.