FRICSKA Táncegyüttes


A VILÁG LEGGYORSABB NÉPTÁNCOSAI

A világ minden pontján számos nemzetközi rendezvényen óriási sikerrel képviselték Magyarországot. Az együttes egyedülálló stílusa új dimenzióban láttatja a hagyományos táncmotívumokat melyet modern mozgáskultúrával egészítenek ki ezáltal is mindenkihez közelebb hozva és érthetőbbé téve a magyar néptáncot. Az együttes célja, hogy felhívják a figyelmet a Kárpát- medence valamint a magyar néptánckultúra egyediességére, gazdag kincseire és az oly színes és temperamentumos magyar táncos örökségre.


 

"45 csapás és koppintás 1 másodperc alatt"

Először 2014-ben nyerték el a világ leggyorsabb néptáncosai címet megelőzve ezzel a világhírű, csúcstartó ír szteppkirályt, Michael Flatley-t, majd 2019.-ben túlszárnyalva saját rekordjukat magukat is legyőzték.

Popovics Márk 1 másodperc alatt 45 csapást és koppintást ért el, csapatban pedig 2 perc alatt 4077 csapást és koppintást teljesítettek. Ezzel a teljesítményükkel ők az abszolút gyorsasági rekorderek a néptánc világában. 

2015-ben a Britain’s Got Talent zsűrijének és közönségének is megszerezték elismerését. Ezt követően a Hungary’s Got Talent színpadát hódították meg, ahonnan elhozták a legjobb koreográfia díjat, később Pozsonyban pedig megnyerték a cseh-szlovák Got Talent versenyét.

Új, innovatív táncstílus

A fiúk szavaival élve: “Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne, nekünk pedig az a célunk, hogy ezt a generációnknak megmutassuk, ezt érzékeltessük számukra az előadásainkkal. Bár magyar néptáncosok vagyunk, az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használunk. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni. 
A hagyományokat és a modern világot olvasztjuk egy egységbe produkcióinkban. Szeretnénk megőrizni a néptánc tisztaságát, de egyben valami újszerűt nyújtani a közönségnek.” fejti ki Papp Gergely Bálint.

A táncegyüttes számos nemzetközi rendezvényen képviselte hazánkat. Felléptek a riói olimpián, Párizsban a foci EB-n, a pekingi parlamentben, a Monte Carlo Rally záró rendezvényén, bejárták az Egyesült Államokat, Olaszországot, illetve nagy sikerrel szórakoztatták az angol uralkodó családot és felléptek Károly herceg 70. születésnapján is.
 

 

  

 


© Minden jog fenntartva.