FRICSKA


A VILÁG LEGGYORSABB NÉPTÁNCOSAI

A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa volt eddig a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. A legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenoménnek azonban kihívója akadt, ugyanis Papp Gergő és Papp Máté, Szabó Dániel és Popovics Márk, bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

"45 csapás és koppintás 1 másodperc alatt"

A világrekord kísérletre 2019. szeptember 29-én került sor Budapesten. A négy táncos egymást felváltva mindössze két perc alatt összesen 4077 leütést, illetve csapást ért el. Michael Flatley rekordjában 35-ször koppintott 1 másodperc alatt. Popovics Márk másodpercenkénti 45 érvényes leütést teljesített. A világrekord kísérlet hitelesítését a Magyar Rekord Egyesület 4 tagja, köztük Sebestyén István, elnök végezte.

Új, innovatív táncstílus

A fiúk szavaival élve: “Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne, nekünk pedig az a célunk, hogy ezt a generációnknak megmutassuk, ezt érzékeltessük számukra az előadásainkkal. Bár magyar néptáncosok vagyunk, az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használunk. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni.”

„A hagyományokat és a modern világot olvasztjuk egy egységbe produkcióinkban. Szeretnénk megőrizni a néptánc tisztaságát, de egyben valami újszerűt nyújtani a közönségnek.” fejti ki Papp Gergely Bálint. A világjáró csapat nemrégiben a Monte Carlo Ralley záró rendezvényén szerepelt, de ők voltak a MOB gála rendezvényének fénypontjai is.

Táncoltak már az angol királyi családnak, bejárták az Egyesült Államokat, Olaszországot, a Britain’s Got Talentben is sikeresen szerepeltek, majd a tehetségkutató hazai verziójában, a Hungary’s Got Talentben kivívták a magyar nézők elismerését is. Világrekordjuk már csak hab a tortán, hárman felváltva mindössze 2 perc alatt, összesen 3937 leütést és csapást produkáltak, és Ahmednek sikerült 1 másodperc alatt 41 leütést elérnie túlszárnyalva ezzel Michael Flatley világrekordját (aki 35-ször koppintott 1 másodperc alatt).
A csoport tagjai: Papp Máté Bence, Papp Gergely Bálint, Popovics Márk, Szabó Dániel© Minden jog fenntartva.