DixImage Band

A dixieland mindig vidám, lüktető stílusára a közönség még ismeretlenül is felfigyel. Ez a száz évvel ezelőtt indult stílus a mai napig közkedvelt és ismert a világ minden részén, mert hangzása egyet jelent az örömmel és a boldogsággal. A dixieland az alapja több populáris stílusnak, mint a swing, a rock and roll, vagy a hiphop.
 


 

A DixImage Band a dixieland közismert dalaiból válogatja repertoárját. Műsoruk egy aktív zenés produkció a közönség közreműködésével A repertoárban a közismert dixieland zene mellett ragtime, swing, világslágerek, valamint varázslatos klezmerfeldolgozások szerepelnek. Örömmel zenélnek a fiatalabb korosztály képviselőinek is, mivel fontosnak érzik az ifjúság zenei nevelését. Minden fellépésükön a közönség-zenekar kapcsolat a legfontosabb.  Korosztálytól függetlenül bárki részese lehet az aktív, vidám műsornak, így a fiatalok és az idősek egyaránt bekapcsolódhatnak a zenés történetbe.A koncertek alappillérei az ismert dixieland darabok:

- Tiger Rag - Django Reinhardt
- Bourbon Street Parade - Chris Barber
- Creole Jazz - Acker Bilk
- Down by the Riverside - John J. Nolan
- That's A Plenty - Benny Goodman
- When the Saints Go Marching In - Virgil Oliver StampsMŰSORVÁLASZTÉK


Világutazó

„Világutazó” műsorban egy zenekar tagjait mutatják be, akik hajózenészként dolgoznak, eljutnak különböző országokba, megismernek rengeteg stílust és az ismert dalokat alakítják át. Természetesen minden dalhoz tartozik egy meglepő történet.
 

La Fontaine

Az ismert író művei akkor lettek igazán sikeresek, amikor gyerektörténetekké alakították őket. Ezen mintára készítették el az „Így zenélne ma a nagy zenemondó” műsorukat. Ebben ismert szerzők műveit alakítják át dixieland stílusba és mesélnek érdekes sztorikat, melyek szerzőkkel vagy előadókkal történtek. A zeneirodalom tele van a legendák történeteivel, amit a közönség felületesen, vagy egyáltalán nem ismer, viszont a DixImage Band kiszínezi.

Az „Így zenélne ma a nagy zenemondó” műsorukat kibővítették és a kezdetben gyerekelőadásnak indult programot felnőtt változatban is csinálják.

 

Hangszerek és zenészek

A koncertek alatt a közönség figyelme a hangszerekre és a zenészekre összpontosul, mert megismerik azok szerepét és feladatát a zenében. A hangszerek összhatása adja a stílust, ami érzéseket, érzelmeket és gondolatokat ad. És minden hangszer mögött van egy legendás zenész. A műsor végére a nézők többsége jelentkezik, hogy ő is szeretne valamilyen hangszeren játszani.

 


 


© Minden jog fenntartva.