Arany Balladák - Másképp

Az Arany balladák másképp - "Rendhagyó irodalomóra" előadás több tucat iskolába jutott már el, és reméljük, hogy a jövőben is diákok százai hallgathatják meg Arany János legismertebb balladáit a mai kor ízléséhez igazítva. Az alkotás bepillantást enged egy méltatlanul feledett, páratlan tehetségű festőművész, Zichy Mihály világába is. 

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával létrejött Arany balladák másképp - Zichy Mihály rajzaival Arany János tizenegy legismertebb balladájának keresztmetszetét láthatják a nézők  „Az irodalom, a költészet, a zene, a színművészet és a festészet erejét használva több generációt is megszólít az előadás szórakoztató és oktató nevelő célzattal.
A Híd-avatás, Vörös rébék, V. László, Rozgonyiné, Tetemre hívás, Ágnes Asszony, Szondi két apródja, Mátyás anyja, Bor vitéz, Pázmán lovag és A walesi bárdok című balladák önmagukban is teljes színművet alkotnak, erős emberi érzelmeket és gondolatokat közölnek, amelyek Zichy Mihály kifejező képeivel kombinálva még érthetőbbek.
"Célunk Arany János művein keresztül a magyar nyelv szépségének tovább örökítése az összművészeti eszközök bevetésével.” – mondta Dolmány Attila dramaturg-rendező az előadásról.

 


© Minden jog fenntartva.